پرینتر چیست، انواع پرینتر و ویژگی های آن
ساده ترین پاسخ به سوال پرینتر چیست را میتوان به این صورت داد که پرینتر دستگاهی است که داده های متنی و گرافیکی را از کامپیوتر دریافت کرده و سپس آن داده ها را روی کاغذ چاپ میکند. قیمت پرینترهای موجود در بازار بسته به اندازه، سرعت و کارآیی انواع پرینتر متفاوت است. اما به طور معمول پرینترهای مخصوص چاپ با تعداد بالا یا چاپ رنگی با رزولوشن بالا گرانتر هستند.
پرینترهای کامپیوترهای شخصی را میتوان به دو مدل پرینتر ضربه ای و غیرضربه ای تقسیم کرد. پرینترهای ضربه ای قدیمی تر عملکردشان مشابه به ماشین تحریر اتوماتیک است و با هر کلید یک کاراکتر را بواسطه اثر جوهر بر روی کاغذ چاپ میکند. پرینتر سوزنی یک نوع پرینتر ضربه ای است ارزان قیمت محسوب میشود.
متداول ترین انواع پرینتر غیرضربه ای، پرینترهای جوهر افشان و لیزری هستند. در پرینتر نوع اولی، جوهرافشان جوهر را از کارتریج جوهر در فاصله ای بسیار نزدیک به کاغذ میپاشد؛ لیکن در پرینترهای لیزری، برای چاپ جوهر (که تونر نامیده میشود) روی کاغذ هنگام چرخش کاغذ روی درام از پرتو لیزر استفاده میشود.
جهت هرگونه تعمیر پرینتر کلیک کنید.
انواع پرینترها
امروزه میتوان در بازار انواع برندهای پرینتر از جمله پرینتر اچ پی، پرینتر کانن، پرینتر اپسون، پرینتر زیراکس، پرینتر لکسمارک و … را مشاهده کرد. در ادامه به بررسی انواع مدل های پرینتر میپردازیم.
پرینتر جوهر افشان
در این نوع پرینتر تصویر دیجیتال بواسطه اسپری جوهر روی کاغذ تشکیل میشود. پرینتر جوهرافشان پراستفاده ترین مدل پرینتر میباشد.
پرینتر لیزری کیفیت چاپ بالایی داشته و دلیلش و هم مکانیزم چاپ در این نوع پرینتر است. در پرینتر لیزری تصویر به واسطه تابش پرتوی لیزر با سرعت بالا بر درام با بار منفی تشکیل میشود. پرینترهای لیزری رنگی اغلب تنظیمات پیشرفته ای دارند.
پرینتر سه بعدی
فناوری چاپ سه بعدی نسبتا جدید است. پرینترهای سه بعدی با استفاده از داده های فایل دیجیتال اشیای سه بعدی میسازند. مکانیزم چاپ در پرینتر سه بعدی بدین صورت است که مواد به طور لایه به لایه روی هم اضافه شده و این روند تا زمانی که فرآیند چاپ تمام شود ادامه میابد.
پرینتر حرارتی
در این مدل پرینتر تصویر به واسطه عبور کاغذ با روکش ترموکرومیک به روی هد چاپی متشکل از عناصری که به طور الکتریکی گرم شده اند ایجاد میشود؛ دقت کنید تصویر در ناحیه ای که روکش ترموکرومیک گرم سیاه شده ایجاد میگردد. چاپگر رنگ عالی در واقع فناوری چاپ حرارتی است که برای انتقال رنگ بر روی ماده از گرما استفاده میکند.
پرینتر همه کاره
دستگاه های چندمنظوره ای هستند که در آنها عملکرد پرینت با دیگر فناوریهایی نظیر کپی، اسکنر یا فکس ترکیب شده اند.
پرینتر LED (ال ای دی)
پرینترهای LED مشابه به پرینترهای لیزری هستند با این تفاوت که در هد چاپ بجای لیزر از دیود ساطع کننده نور استفاده میشود.
پرینتر عکس
مکانیزم چاپگرهای عکس مشابه به پرینترهای جوهر افشان است اما به طور خاصی برای چاپ با کیفیت بالا طراحی شده اند؛ در این مدل برای اطمینان از کیفیت چاپ از تعداد زیادی جوهر و کاغذ مخصوص استفاده میشود.
جهت شارژ کارتریج پرینتر کلیک کنید.
انواع پرینتر مدل قدیمی
چند مدل پرینتر نسل اول نیز وجود دارد که امروزه دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند و منسوخ شده اند:
چاپگر سوزنی
چاپگر سوزنی یک مدل پرینتر ضربه ای قدیمی برای اسناد متنی است که به صورت خطی و با ضربه کاغذ، متن را چاپ میکند. پرینترهای سوزنی کیفیت چاپ بسیار پائینی دارند.
چاپگر سطری
چاپگر خطی هربار یک خط را چاپ میکند. پرینترهای خطی گرچه به نوعی مدل قدیمی محسوب میشوند ولی امروزه نیز همچنان مورد استفاده قرار میگیرند.
برای آشنایی با مشخصه های انواع پرینتر تا پایان این مقاله درباره پرینتر چیست و انواع پرینتر با ما همراه باشید.
ویژگی های پرینتر
چهار مورد کیفیت پرینتر که بیشتر مدنظر کاربران است به شرح زیر است:
رنگ چاپ پرینتر
بیشتر پرینترهای مدرن قابلیت چاپ سیاه و سفید و همچنین چاپ رنگی را هم ارائه میدهند. پرینترهای رنگی به دو دلیل گران قیمت تر هستند؛ اول اینکه برای چاپ از دو کارتریج جوهر (یکی جوهر رنگی و دیگری جوهر سیاه) استفاده میکنند؛ دوما بعد از چاپ تعدادی مشخص باید تونرها را تعویض کرد. کارتریج های جوهر چاپ یا کارتریج های تونر از جوهرهای سیاه،آبی متمایل به فیروزه ای، سرخابی و زرد تشکیل شده است. بسته به نوع پرینتر ممکن است جوهر چاپ به صورت ترکیبی و یا تک رنگ باشد.
رزولوشن پرینتر
وضوح پرینتر که گاها کیفیت پرینتر و بیشتر رزولوشن پرینتر نیز گفته میشود همان وضوح متن و تصایر چاپ شده روی کاغذ میباشد و معمولا برحسب نقطه در اینچ (dpi) بیان میشود. اکثر پرینترهای ارزان قیمت برای چاپ با کیفیت 600 dpi رزولوشن مناسبی دارند.
سرعت پرینتر
برای کاربرانی که به چاپ در تعداد بالا نیاز دارند سرعت پرینتر اهمیت ویژه ای دارد. پرینترهای ارزان قیمت در هر دقیقه بین 3 تا 6 برگ را پرینت میکنند. در حالی که پرینترهای گران امکان چاپ با سرعت بیشتری را نیز فراهم میکنند.
حافظه پرینتر
بیشتر پرینترها دارای حافظه کمی (به طور معمول بین 2 تا 16 مگابایت) هستند که کاربر میتواند حافظه آن را افزایش دهد. لیکن داشتن حافظه ای بیشتر از هنگام چاپ تصاویر با ابعاد بزرگتر کمک کننده و سریع تر است.
رابط ورودی و خروجی پرینتر
رابط I/O (که اختصار Input/Output میباشد) پرینتر رابط موازی سنترونیکس با پلاگین 36 پین میباشد. لیکن امروزه در پرینترها و کامپیوترها اغلب از رابط سری به ویژه USB و فایروال با پلاگین های کوچکتر استفاده میشود.
زبان دستورات پرینتر
زبان های پرینتر دستورات مربوط به فرمت چاپ اسناد بوده و از کامپیوتر به پرینتر منتقل میشوند. این دستورات اندازه فونت، گرافیک و فشرده سازی داده های ارسال شده به پرینتر، رنگ و غیره را مشخص میکنند. دو مورد از متداول ترین زبان های پرینتر عبارتنداز: زبان پست اسکریپت و زبان کنترل چاپگر.
پست اسکریپت
پست اسکریپت زبان پرینتر است که برای توصیف ظاهر برگه چاپ شده برای انواع پرینتر از عبارات انگلیسی و ساختار برنامه ای استفاده میکند. ادوبی در سال 1985 زبان پرینتر را توسعه داد و ویژگی جدیدی مانند فونت های توخالی و گرافیک های برداری (که با کمک پلاتر چاپ میشوند) را معرفی کرد.
در حال حاضر چاپگرها با پشتیبانی از پست اسکریپت تولید و عرضه میشوند. زبان پست اسکریپت تنها مختص پرینترها نیست. برای هر دستگاهی که با استفاده از پیکسل تصویر تشکیل دهد مثل نمایشگرها، ضبط کننده های اسلاید نمایشی (مثل پاور پوینت) و نمایه سازها میتوان از زبان پست اسکریپت استفاده کرد.
زبان کنترل چاپگر (PCL)
عبارت PCL مخفف Printer Control Language به فارسی زبان کنترل چاپگر است. زبان کنترل چاپگر یک زبان رمز گریز است و برای ارسال دستورات جهت چاپ اسناد مورد استفاده قرار میگیرد. دلیل نام گذاری زبان رمز گریز این است که کلید گریز دنباله دستورات را بعد از سری اعداد رمز آغاز میکند. زبان PCL را اولین بار شرکت HP برای پرینترهای سوزنی و جوهرافشان ابداع کرد.
زبان PCL از همان ابتدای معرفی اش به یک استاندارد صنعتی تبدیل شد. تولیدکنندگانی که اجناس مشابه به اچ پی را میفروشند نیز این زبان را کپی برداری کرده اند. برخی از این اجناس تقلید شده از اچ پی خوب هستند اما برخی دیگر در مقایسه با چاپ پرینترهای HP تفاوت های اندکی دارند.
در سال 1984 پرینتر لیزرجت اچ پی با زبان PCL معرفی گردید که منجر به افزایش کیفیت چاپ شد.
فونت پرینتر
یک فونت مجموعه کاراکترهایی با استایل و سایز ویژه و یک سبک طراحی حروف یکسان است. در انواع پرینتر برای چاپ اسناد از فونت های مقیم و استقراری استفاده میشود.
فونت مقیم
فونت های مقیم در سخت افزار پرینتر تعبیه شده اند و به آنها فونت های داخلی یا درون ساختاری نیز گفته میشود.
همه چاپگرها دارای یک یا چند نوع فونت مقیم هستند. همچنین با قرار دادن کارتریج فونت در پرینتر یا نصب فونت های استقراری روی هارد دیسک میتوان فونت های جدیدی را هم اضافه نمود. فونت های مقیم را برخلاف فونت های استقراری نمیتوان پاک یا حذف کرد.
فونت استقراری
فونت استقراری بر روی هارد دیسک یا فلش نصب شده و سپس هنگام چاپ به حافظه کامپیوتر ارسال میگردد. فونت استقراری را میتوان از اینترنت دانلود کرد.
امیدواریم که این مقاله درباره پرینتر چیست و انواع پرینتر از سایت نمایندگی کپی شارپ برای شما سودمند باشد.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
يعني به جرات ميتونم بگم يكي از بهترين ها هستين👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻كاشكي زودتر با مجموعه شما آشنا ميشديم☺️
با تشکر فراوان از حسن نظر شما؛ هدف مجموعه نمایندگی کپی شارپ همواره رضایت مشتریان عزیز است.